kekrimenu

Kekrimenu - Resepteja ja menuita kotien, ravintoloiden ja julkisten ruokapalveluiden käyttöön

Hankkeen taustaa
mtk possuPerinneruokien näkökulmasta kekri ei ole kovin monipuolinen. Viljeltävien lajikkeiden määrä oli nykyistä suppeampi, ja raaka-aineiden jalostus vähäistä. Juhla-aterialle teurastettiin lammas tai sika, valmistettiin juustoja ja uutisviljasta sekä juureksista alueellisesti vaihtelevia ruokia. Kaikki, mitä tarjolle tuotiin, oli kerätty luonnosta tai valmistettu oman tilan raaka-aineista.


Kekrin ruokaperinteen elinvoimaiset osat liittyvät ajankohtaan ja juhlan viettotapaan. Kekri oli yhteisöllinen tapahtuma, jota juhlittiin syyssadon antimin, jotka nykynäkökulmasta olivat vielä luonnonmukaisesti tuotettua lähiruokaa. Nämä on nostettu Talonpoikaiskulttuurisäätiön hankkeen keskiöön. Tärkeänä pidetään myös monipuolisuutta ja paikallisuutta, mistä syystä yhtenä tavoitteena on kiinnittää huomiota paikallisiin pienvalmistajiin ja heidän tuotteisiinsa.


 
KEKRIMENU·2009

Kokkiopiskelijoille suunnatun reseptikilpailun
KEKRIMENU·2009 tavoitteena oli lisätä sekä ravintoloiden että laitoskeittiöiden kiinnostusta kekriviikon erikoismenuiden tarjontaan.

KEKRIMENU-hankkeessa toteutettiin vuosina 2009–2010 kokkiopiskelijoille suunnattu reseptikilpailu. Voittajamenuksi valittiin Hanna Kuiviston ja Elisa Loposen ehdotus, joka nautittiin Kekrikemuissa Helsingin Lasipalatsissa 21.10.2010.

Hanna Kuiviston ja Elisan Loposen voittajamenu

Hanketta suunnitteli ja toteutti ohjausryhmä:

Rehtori Gun Marit Nieminen, Ravintolakoulu Perho

Kokki Markus Maulavirta
Toimittaja Leena Packalén
Ruokapalvelupäällikkö Liisa Rytkönen, Nurmijärvi

Ravintoloitsija Jarmo Selander
Asiamies Paula Viertola, Talonpoikaiskulttuurisäätiö

Kulttuurituottaja Päivi Rajakari
Ylös