kekrirokki

KEKRIROKKI - Rokkia kaikilla mausteilla

Osana KEKRI-hankketta järjestettiin Kulttuuriareena Gloriassa 30.10.2009 perinteisten kekrikemujen sijaan KEKRIROKKI -tapahtuma. Loistavan kekriruokanautinnon ja vauhdikkaan kekrirokin lisäksi tilaisuudessa esiteltiin Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kekrisivut. Arkistotutkija Juha Nirkko valaisi läsnäolijoille kekrin ja halloweenin olemusta.


Kekrirokki 2009
KULTTUURIAREENA GLORIA  30.10.2009 klo 20.00-02.00

Vanhan suomalaisen ajanlaskun mukaan kekri aloitti uuden kalenterivuoden. Loka-marraskuun taitteeseen osuva sadonkorjuun juhla oli yhteisöllinen tapahtuma, jonka kunniaksi pantiin oluet ja valmistettiin moninaiset herkut. Kekrinä otettiin irti arjesta, mässäiltiin, juhlittiin ja tehtiin taikoja uuden vuoden menestykseksi. Kekrirokissa yhdistyvät nykyaika ja perinne – rokki ja syysadosta valmistetut herkut.

KEKRI – SYKSYN JUHLIA, PYHIÄ JA KUMMAJAISIA
Arkistotutkija Juha Nirkko, SKS

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran (SKS) kekrisivusto luo kolmannen vuosituhannen katseen tuhatvuotiseen syysjuhlaperinteeseen. Kulttuurihistorialliset taustoitukset ja kansanrunousarkiston tapainkuvaukset muodostavat runsaan ja riemukkaan paketin. Sivusto esittelee ruuat ja uskomukset, kekripukit ja keyrittäret. Se selittää mikkelinpäivän, jakoajan ja tuomiosunnuntain. Paketista voi kaivaa myös halloween-juhlan kelttiläisiä juuria ja varusteluettelon nykyaikaiseen nuortenjuhlaan.
www.finlit.fi/juhlat/kekri

SKS:n tutkijan Juha Nirkon juhlapuhe.


MIR-O
mir-o
Äänialus Mir-0:n saundiristeily saa jäyhimmätkin lanteet notkahtelemaan tanssin tahtiin. Mir-0 (mir-nolla) nimen takaa löytyy  Miro Mantere, joka on yksi suomen live-looping pioneereista. Esityksessään Mantere rakentaa äänikerroksia soitin kerrallaan live-looping teknologian avulla eli toisin sanoen nauhoittaa soittoaan reaaliajassa lavalla. Lyhyessä hetkessä "trubaduuri" onkin muuttunut kokonaiseksi bändiksi, vaikka lavalla esiintyykin vain yksi mies.

POHJANNAULA
pohjannaula
Pohjannaula soittaa energisesti folkrokkia ja on tunnettu erittäin
railakkaista lavaesiintymisistään. Yhtye on julkaissut neljä levyä ja
hankkinut vankan kannattajakunnan. Glorian esiintyminen on viimeinen ennen
keikkataukoa.

JESSE
jesse
JESSE eli Elektron supermiehet Keke ja Ana tekee paluun!
Viime vuonna korkealle noteerattu elektron super-ryhmä JESSE palaa uuden materiaalin voimin ja puristaa kaikki mehut irti syntetisaattoreistaan. Keke ja Ana nähdään livebändin voimistamana ja samalla juhlitaan uunituoretta maxisingleä. 
Tämä keikka on JESSEn ensimmäinen keikka Helsingissä lähes vuoteen ja raivaa myös tietä bändin kakkospitkäsoiton TUM TUM TUM ilmestymiselle marraskuussa.
www.myspace.com/haistakaa

Järjestäjät: Talonpoikaiskulttuurisäätiö ja Maaseudun Sivistysliitto.

Kekriruokaa tarjoillaan klo 20.00-23.00: lammaspaistia, possunpaistia, graavikalaa, marinoituja suppilovahveroita, haudutettua naurista, voiporkkanoita, punajuuripaistosta, ruislimppua ja kirnuvoita sekä jälkiruoka
Myynnissä myös pienvalmistajien oluita ja makkaroita.

K – 18

Kulttuuriareena Gloria, Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki
www.nk.hel.fi/gloria

kekrirokki pienjuliste
Ylös